Advertentie
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 1 2 0 1 0

Een jaar in de Languedoc

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
De ontdekking van een wijnstreek en zijn bewoners.
Patrick Moon erft een huis van zijn oom in de languedoc. Gedurende een jaar beschrijft hij het heerlijke leven in deze Zuid-Franse wijnstreek.
Zijn gids in de wijnbouw is Virgile, één van de jonge, ambitieuze wijnmakers die voorop lopen in de wijnmaakrevolutie die hier aan de gang is - vaak tegen de heersende wijncultuur en de instelling van de coöperaties in.
Patrick leert de streek en haar wijnen kennen door twee onvergetelijke personages, Manu en Krystina, die hem tot gids dienen. Manu is een buurman met een grote liefde voor gratis wijn en eten, die hem maar al te graag naar de wijndomeinen vergezelt.
Krystina is een flamboyante, gescheiden Engelse die hem in haar snelle wagen door de wijngeschiedenis van de streek voert en hem zelfs van achter haar stuur nog amoureus belaagt.
Van deze en andere figuren schetst Moon een schitterend en vaak humoristisch beeld van het plaatselijk leven, de wijnbouw en de geschiedenis van deze streek.
+


Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Het Spectrum
Eerste editie
01 januari 2004
ISBN
9789027495334


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Een jaar in de Languedoc

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.