Een liefdeshuwelijk
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 5 3 2 2 0 1 0

Een liefdeshuwelijk

10

Rank 1444 Gelezen 11 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 112 Favoriet 2 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

Yasmin Ghorami heeft veel om dankbaar voor te zijn: een fijne familie, een veelbelovende carrière als arts en een knappe verloofde, Joe. Als hun trouwdag nadert maken Yasmins ouders kennis met Joe’s moeder, een vrijgevochten feministische medialieveling. Deze door Yasmin gevreesde ontmoeting is het begin van een duizelingwekkende reeks gebeurtenissen waarin al Yasmins verwachtingen – en die van de lezer – op hun kop worden gezet.

Rond Yasmin en haar familie bewegen zich allerlei personages, van de briljante jonge advocaat Rania die via halaldating aan de man probeert te komen tot de excentrieke 96-jarige mevrouw Antonova die maar liefst vijf keer getrouwd is geweest. Samen vertellen zij dit met veel humor geschreven, allesomvattende verhaal over immigratie en klassenverschillen, racisme en feminisme, trauma en verslaving, ouders en kinderen, maar toch vooral over liefde en seks, in al hun complexe verschijningsvormen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Nadia Ramer
Aantal pagina’s
544
Uitgeverij
De Geus
Eerste editie
10 mei 2022
Laatste editie
28 juni 2022
ISBN
9789044546378 , 9789044546385


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Karla De Greeve Hebban Recensent

Een vermakelijke interculturele soap

door: Karla De Greeve 7 likes ebook

In Brick Lane (2003), de debuutroman van de Brits-Bengaalse auteur Monica Ali (1967), komt een tienermeisje uit Bangladesh, na een gearrangeerd huwelijk met een oudere man, langzaam los uit haar isolement. Het boek werd verfilmd en genomineerd voor de Man Booker Prize. Ali’s volgende drie romans...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Een liefdeshuwelijk

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.