Advertentie
Een stralende toekomst

Een stralende toekomst

21
Rank 122 Gelezen 23 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 184 Favoriet 3 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1 Top25's 1   Topics 0

Chicago, 1985. Yale staat op het punt een uitzonderlijke collectie binnen te halen voor het museum waar hij werkt. Zijn carrière neemt een hoge vlucht, maar om hem heen sterven zijn vrienden een voor een door de aidsepidemie. Na de uitvaart van zijn goede vriend Nico ontdekt hij dat ook zijn grote liefde besmet is geraakt. De enige die hij uiteindelijk nog over heeft is Fiona, het jongere zusje van Nico.
Dertig jaar later gaat Fiona in Parijs op zoek naar haar dochter die haar jarenlang niet wilde spreken. Ze overdenkt de verwoestende effecten die de aidscrisis heeft gehad op haar leven.
Yale en Fiona, twee levens, twee verhalen over liefde; hoe die ons kan redden en te gronde kan richten. Een stralende toekomst is een adembenemende roman.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Harm Damsma Niek Miedema
Aantal pagina’s
464
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Laatste editie
01 oktober 2019
ISBN
9789046824856 , 9789046825839
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Russisch roulette

door: smitaki3 1 like
Nog nooit werden er zoveel foto’s genomen als in deze tijd, waarin iedereen maar naar zijn telefoon hoeft te grijpen om een plaatje te maken. In de tijd dat de Amerikaanse Nora een schildersmodel was in Parijs, rond de Eerste Wereldoorlog, stond fotografie nog in de kinderschoenen. Zij heeft dan...
ebook

Stop aids, uit liefde voor alle liefdes!

door: BrigitteM 1 like
Het is 1985, de aidscrisis in Chicago is volop in ‘bloei’. Yale Tischman wil als jonge homoseksuele man graag een nieuw leven opbouw in Chicago. Hier gaat hij op zoek naar vrijheid, verdraagzaamheid en bestaansrecht. Zijn nieuwe familie, een groep homoseksuele mannen, wordt echter een voor een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook