Advertentie

Een voorwerp dat nog leeft

1

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Elke minuut worden in Nederland 1 koe, 1 lam, 3 kalveren, 28 varkens en 1093 kippen vermoord.

Noem het boerderij, en het is een culturele traditie. Noem het bio-industrie, en het is een bedrijf dat goed of slecht gerund kan worden. Noem het moord, en ineens gaat het pijn doen. Ziekte is winstgevend. Geweld is winstgevend. Moord is winstgevend. Pijn is voelen dat er iets niet goed gaat. Als je gevraagd wordt dat te negeren, ermee te leven, word je gevraagd te leven met iets wat niet klopt.

In de essays en gedichten in een voorwerp dat nog leeft verbindt Nikki Dekker persoonlijke associaties, ideeën en ervaringen met een kritisch denken over kapitalisme, seksisme en kolonialisme. Ze schrijft over systemen, onderzoekt en bevraagt die, en wijst ons op de paradoxen waarin we ons bevinden. Welke vrijheden geven we ons lichaam, onze carrière en ons liefdesleven in een wereld die bepaald wordt door macht en marketing? een voorwerp dat nog leeft is een gedachtecircus over activisme en magie, maar ook over een persoonlijke strijd.

Nikki Dekker is schrijver en radiomaker. Ze maakte de podcastserie Iets doen, hoe doe je dat en publiceerde werk in Tirade en De Gids.

+


Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
81
Uitgeverij
Wintertuin
Eerste editie
01 januari 2018
Laatste editie
03 januari 2020
ISBN
9789079571635


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Een voorwerp dat nog leeft

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken