Eigenlijk Eva
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Eigenlijk Eva

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 14 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0

Abby Stein werd geboren als oudste zoon in een chassidisch gezin in Brooklyn. Als directe afstammeling van de grondlegger van deze zeer orthodoxe stroming was ze voorbestemd de leider te worden van een volgende generatie chassieden.
Deze oudste zoon voelde zich haar hele leven al een meisje, maar cultureel gezien groeit Abby niet op in hedendaags New York maar in achttiende-eeuws Oost-Europa. Hoe weet je dat je niet de enige bent als je geen toegang hebt tot het internet? Als er in je taal geen woord is voor wat je bent?
Na een opstandige, zoekende jeugd komt Abby voor de moeilijkste vraag van allemaal te staan: hoe ver ga je om te worden wie je werkelijk bent?

‘Het verhaal van Abby Stein laat zien hoe vrij en groot de wereld kan zijn als je vertrouwt op je eigen stem en niet zonder meer op die van de groep die je omringt. Eigenlijk Eva bevestigt dat je soms moet breken met oeroude dogma’s, gewoontes en tradities om te kunnen zijn wie je bent.’ – Ronit Palache

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
De Geus
Eerste editie
18 januari 2022
Laatste editie
18 januari 2022
ISBN
9789044544756 , 9789044544763


Boekinformatie wijzigenReacties op: Eigenlijk Eva

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken