Advertentie

Emotioneel volwassen

1
Rank 1094 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Een jongetje huilt als zijn speelgoedautootje stukgaat. Een volwassen man, of hij nu twintig of vijftig jaar oud is, kan verdrietig en boos reageren als zijn auto total loss is. Beiden zijn emotioneel onvolwassen. Swami Dayananda laat in Emotioneel Volwassen zien hoe je als mens kunt omgaan met emoties door acceptatie van ‘het niet altijd alles in de hand hebben’, zodat een gelukkig leven leiden wel degelijk mogelijk is. Deze groei naar geestelijke, emotionele volwassenheid vindt niet – zoals lichamelijke groei – vanzelf plaats, maar moet bewust op gang gebracht worden. Gebaseerd op Indiase wijsheid geeft Swami Dayananda op een soms confronterende maar altijd heldere manier inspiratie aan beginners en gevorderden. Aan de hand van verzen uit de Bhagavad Gita bespreekt hij in dit boek de psychologie van de mens en de diepzinnige visie van Advaita Vedanta op het leven. Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een autoriteit op het gebied van Advaita Vedanta, waaronder de Upanishads en de Bhagavad Gita. Als geen ander wist hij de traditionele Vedanta helder en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Met zijn kennis en begrip van de westerse maatschappij hielp hij mensen de problemen in hun dagelijks leven fundamenteel aan te pakken. Vol compassie onderwees Swami Dayananda ruim vijftig jaar Advaita Vedanta aan iedereen die de waarheid van het zelf en de wereld wilde begrijpen.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Viveki, Uitgeverij
Laatste editie
23 juni 2020
ISBN
9789078555186
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Marjan van Druenen Hebban Recensent

Een typisch menselijk probleem

door: Marjan van Druenen 2 reacties 2 likes
Reacties zoals verdriet, frustratie, depressie, jaloezie en boosheid worden veroorzaakt door emotionele onvolwassenheid. Geleid door verzen uit de Bhagavad Gita leert Swami Dayananda ons hoe we kunnen groeien naar emotionele volwassenheid. De Bhagavad Gita is een heilig, omvangrijk geschrift dat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook