Advertentie
En ook de liefde

En ook de liefde

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 22 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 2   Topics 0
In de stad Maribor, die in 1941 in Duitse handen is gevallen, herkent Sonja op straat een oude Sloveense bekende: Ludek, die nu Ludwig heet en SS-officier is geworden. Op haar verzoek neemt hij de zaak van een verraden partizaan over: Sonja’s geliefde Valentin. In ruil voor een seksuele dienst van Sonja laat Ludwig hem vrij. Voor Valentin wordt zijn onverwachte vrijheid besmet door het feit dat Sonja later alsnog is weggevoerd naar concentratiekamp Ravensbrück. Zullen zij elkaar nog terugzien? Of zal ook na de oorlog nog lang niet alles voorbij zijn?
In zijn nieuwe roman zet de veelbekroonde meester-verteller Drago Jan?ar geweld en machtswellust die een mens tot waanzin drijven tegenover de liefde: met alle mooie herinneringen en de wil om voor de liefde op te komen, tegen elk verval van menselijke waardigheid in.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Querido
Laatste editie
08 oktober 2019
ISBN
9789021417172 , 9789021417189
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 13,99
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 1 4 0 3 0 2 0 1 0

Artikelen over En ook de liefde

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Geertje Otten Hebban Recensent

Liefde overwint alles. Behalve de oorlog

door Geertje Otten op 23-10-2019

Met En ook de liefde (vertaald door Roel Schuyt) keert auteur Drago Jančar terug naar zijn geboorteplaats Maribor. Het Sloveense stadje is in 1941 in Duitse handen gevallen. De Duitse inwoners van de streek hebben de soldaten met bloemen en gejuich verwelkomd, terwijl een ander deel, voornamelijk Slovenen, zich terugtrekt in de bergen. Daar zitten de partizanen die strijden tegen de Duitse...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook