Advertentie
Engelse patient

De Engelse patiënt

48
Gelezen 63 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 28 Favoriet 2 Recensies 2
Literatuur & Romans Newsroom 1 Lijsten 3 Spots 2 Top25's 4   Topics 0

In een kapot gebombardeerde villa ten noorden van Florence is een verpleegster aan het einde van de Tweede Wereldoorlog achtergebleven met 'de Engelse patiënt', een man die letterlijk zijn gezicht heeft verloren omdat zijn hele lichaam vreselijk is verbrand. Dan duikt de dief Caravaggio op. Hij heeft in Noord-Afrika in opdracht van de geheime dienst jacht gemaakt op een ongrijpbare spion. Ook de mijnen-opruimer Kirpal Singh maakt zijn opwachting. Zijn zij slechts door het toeval samengebracht, of is er meer?

Langzaam, met ragfijne draad, spint Ondaatje zijn fasdnerende verhaal, en schept daarbij een heel eigen wereld. De Engelse patiënt werd in 1992 bekroond met de Booker Prize. De verfilming The English Patient won negen Oscars, waaronder die voor beste film. 

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaalde pockets
Overige media algemeen
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
28 maart 2019
ISBN
9789035112254 , 9789035115842 , 9789035118102 , 9789035122338 , ...
+

Boekinformatie wijzigen

Door lezers

  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Recensies

De waanzin van de oorlog

door: Marjolein 1 like
Hana en een patiënt hebben gekozen om in de Italiaanse villa te blijven, waar in de Tweede Wereldoorlog een legerhospitaal was gevestigd. Hana is jong en verdrietig door alles wat ze heeft gezien en meegemaakt als verpleegster in het leger. De Engelse (?) patiënt is zwaar verbrand en...

Moeilijk

door: Elbert Grift 1 like
Ik had me zelf veel voor gesteld van dit boek, maar ik kan kort zijn het kon me geen moment boeien, gezien de recensies en de waarderingen vraag ik me wel af of ik wel verstand heb om literatuur op een goede manier te beoordelen, ik kon me niet genoeg concentreren op het boek en kon er helaas niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook