Advertentie

Erebus

56

Gelezen 62 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 70 Favoriet 3 Recensies 6
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0

Michael Palin brengt een van de grootste reisverhalen tot leven

In 1845 vertrekt HMS Erebus, het vlaggenschip van twee van de belangrijkste maritieme expedities uit de Britse geschiedenis. Het schip verdwijnt van de kaart en wordt 170 jaar later pas gevonden, op de bodem van de oceaan bij Noord-Canada.

In Erebus brengt de wereldberoemde Michael Palin de wereld en reizen van het schip tot leven. Hij volgt de verweven carrières van twee mannen. James Clark Ross bracht veel van de Antarctische kustlijn in kaart en hield toezicht op enkele van de vroegste wetenschappelijke experimenten die daar werden uitgevoerd. En de getroebleerdere marineofficier en ontdekkingsreiziger Sir John Franklin. Hij commandeerde op zijn zestigste en na een veelbewogen carrière het schip op zijn laatste reis.

Om dit verhaal te vertellen, reisde Michael Palin de hele wereld over – van Tasmanië en de Falklandeilanden tot de Canadese Arctische Eilanden – op zoek naar lokale informatie en om te ervaren hoe het is om op hetzelfde terrein en onder dezelfde omstandigheden te leven als de bemanning deed. Het resultaat is een meeslepend en episch reisverslag, geschreven door een virtuoos reiziger en verhalenverteller.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Literaire non-fictie algemeen
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
10 oktober 2018
Laatste editie
12 december 2018
ISBN
9789000359325 , 9789000359332


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (6)

Keuze van de redactie
Anne-Claire Verham Hebban Recensent

Ruige zeemansgeschiedenis opgewekt beschreven

door: Anne-Claire Verham 2 reacties 3 likes

Al bij voorbaat zijn er goede redenen om het boek Erebus. Het verhaal van een schip te kopen: het vertelt avontuurlijke verhalen over 19de-eeuwse ontdekkingsreizen naar beide poolgebieden, het is geschreven door komiek en erkend globetrotter Michael Palin (1943) en het komt in een prachtige...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Erebus

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken