Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Boek.jpeg
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 2 3 5 2 0 1 0

Fameuze dames

9

Gelezen 9 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 9   Topics 0

Een verhaal over liefde, vriendschap en onafhankelijkheid, geïnspireerd op ware gebeurtenissen    

In 1797 reist de Amsterdamse uitgeefster en weduwe Catharina Dóll samen met haar dochter Caatje naar Londen. Hun doel is de vertaalrechten te verwerven van A Vindication of the Rights of Woman, Mary Wollstonecrafts beroemde pleidooi voor gelijke rechten voor vrouwen.
Catharina ontmoet in Londen de verbannen dichter Willem Bilderdijk voor wie ze een geheime liefde koestert. Ingepalmd door Bilderdijks charmes besluit Catharina een dichtbundel van hem uit te geven, tot verbijstering van haar dochter die Londen woedend verlaat.   
Niet veel later keert Catharina terug naar Amsterdam om orde op zaken stellen bij haar uitgeverij. Er heerst werkloosheid en armoede in de stad en er is een groot gat geslagen in haar financiële reserves.
Het water komt Catharina tot de lippen. Caatje is nergens te bekennen, Catharina’s vriendschap met de schrijfsters Betje Wolff en Aagje Deken staat onder druk en als ze ook nog een paar akelige berichten ontvangt, wordt Catharina’s veerkracht zwaar op de proef gesteld…

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Eerste editie
02 juni 2017
Laatste editie
20 december 2017
ISBN
9789082647723 , 9789082647716


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Fameuze dames

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.