Advertentie
Fata morgana

Fata morgana

31
Rank 6179 Gelezen 32 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 22 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 3   Topics 0

Fata morgana van Christine Mangan is een beklemmend verhaal over een obsessieve vriendschap, tegen het decor van het exotische, zinderende Tanger in de jaren vijftig, waarin niets is wat het lijkt.
Al sinds haar aankomst in Marokko, waar Alice met haar man vanuit Amerika naartoe is verhuisd, voelt ze zich er niet thuis. Ze is bang, de hitte verdraagt ze slecht en de medina's zijn haar te druk. Haar gevoel verandert wanneer een oude schoolvriendin haar opzoekt. De onverschrokken en daadkrachtige Lucy trekt Alice uit haar schulp en ze gaan er samen op uit, net als vroeger. Maar Lucy is ook dominant en verstikkend. Wanneer Alice' man verdwijnt, begint ze aan alles te twijfelen: aan haar relatie met de ongrijpbare Lucy, aan haar besluit om naar Tanger te gaan en, uiteindelijk, aan haar verstand.
Een heerlijke roman die je meesleept in de atmosfeer van koloniaal Marokko in de jaren vijftig met de intimiteit en intriges van The Talented Mr. Ripley van Patricia Highsmith.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
05 oktober 2018
ISBN
9789026339530 , 9789026339547
+Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Fabulous Feelgood! / De nieuwe boeken van oktober!
02 oktober 2018 34 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Recensies

Keuze van de redactie
Sanne de Graaf Hebban Recensent

Een krachtige verhaallijn die eindigt als luchtspiegeling

door: Sanne de Graaf

Marokko, Tanger, 1956. In de hitte en drukte van de Afrikaanse stad, lukt het de Amerikaanse Alice maar moeilijk om te aarden. Haar man is lange dagen van huis, ze heeft last van angstaanvallen en kan de warmte slecht verdragen. Alice vereenzaamt en komt hun appartement niet meer uit. Als...

Jammer van het slot

door: Karin 1 like
SPOILERALERT Ik had moeite om in het boek te komen. Steeds de verwijzing naar wat er vroeger gebeurd was. Jaha schiet nou maar op en vertel het. Op 1/3 greep het boek me en kwam er vaart in verhaal. Ik had het einde anders verwacht (ik dacht dat de hoofdpersonen 1 waren). Had iig na de opbouw van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook