Advertentie

Filosofische onderzoekingen

1
Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Spots 1   Topics 0
‘Ik wil niet met mijn geschrift anderen het denken besparen. Maar, zo mogelijk, iemand tot eigen gedachten aansporen…’ (Wittgenstein, 1945).
‘Wittgenstein’s Philosophische Untersuchungen is een boek om nagelbijter bij te worden,’ aldus Willem Frederik Hermans. De Filosofische onderzoekingen van Ludwig Wittgenstein, die in de reeks Grote Klassieken van Boom verschijnen, ontstonden voor een belangrijk deel tijdens gesprekken en colleges. Zijn taalgebruik staat in dienst van wat Wittgenstein noemde het ‘het genezen van ziekten’: het ophelderen van verwarringen die zijn ontstaan doordat we de werking van onze taal niet overzien.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
351
Uitgeverij
Boom uitgevers Amsterdam
ISBN
9053520139
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door JonSnow
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

"Filosofische onderzoekingen" van Wittgenstein: vol verwondering dwalen door het veelvormige labyrint van onze taal

door: Nico van der Sijde 3 reacties 3 likes
Ik ben al jaren geïnteresseerd in taalfilosofie, en in de vraag wat onze woorden wel en niet kunnen betekenen. Jaren geleden las ik daarom van alles van en over de onnavolgbare Jacques Derrida, en ook wel het nodige van en over Saussure, Jakobson, Paul de Man, Barthes, Foucault, Eco (behalve...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook