Advertentie

Food body mind

12

Gelezen 12 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 3
Culinair Artikelen 2 Lijsten 1 Spots 2   Topics 0

Met het boek FOOD BODY MIND maak je een eigen plan voor een gezond en lekker leven. De kern is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar hoe je langer gezond leeft. De prettige bijwerking is dat je direct energieker, slanker en mentaal sterker wordt. FOOD BODY MIND helpt vrouwen en mannen van rond de 40 en ouder bij de transitie van de ik wil meer fase naar de ik wil beter fase. Want rond je veertigste krijg je ineens dat besef: 'Dit is het, het moet nu gebeuren. Ik ben in de bloei van mijn leven.' Je beseft dat je maar één leven en één lichaam hebt. Een groeiend bewustzijn maakt zich van je meester en ineens zie je het: weg met de carrière, weg met het huis (nou ja...de hypotheek in ieder geval), al die spullen, al die zorgen, het ongezonde lijf, vermoeidheid van al het werken, murw van het restaurantenvoer en de wijn, krom van het zitten voor een scherm, weg met die volle kliko's, weg met al dat plastic in mijn huis, in de zee en in mijn vis. Maar hoe doe je dat? In FOOD BODY MIND vind je praktische aanwijzingen over welke basis ingrediënten je in de kast moet hebben staan, met checklists en concreet advies over supplementen. In aparte kaders worden goede, wetenschappelijk onderbouwde aanwijzingen gegeven over welke voeding goed en welke slecht voor je is. Beweegadvies van iemand die net als jij niet altijd zin heeft, waardoor alles haalbaar blijft. En tot slot: de balans. Geen geklets over mindfulness, maar to-the-point uitleg over waarom het werkt en praktische adviezen om vandaag nog te beginnen met mediteren. En natuurlijk heerlijke (vegetarische) recepten met prachtige foto's. FOOD Wat heeft het lichaam nodig om te functioneren? Uitleg over de functie van koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, mineralen, vitamines en bioactieve stoffen. Hoe voorkom je welvaartsziektes? Hoe word je zo oud mogelijk en blijf je tegelijkertijd jong? Lezende weg ontwikkel je een eigen FOOD-plan. Met (vegetarische) ontbijt-, lunch- en dinerrecepten. Alle combi's komen uit op de eerder in het boek behandelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Inclusief een checklist voor de voorraadkast. BODY Beweging wordt behandeld vanuit de visie dat een gezond lijf beschikt over conditie, kracht en lenigheid. Praktische adviezen over het integreren van beweging in je dagelijkse routine. Gouden tips om met zo min mogelijk inzet tot een maximaal resultaat te komen. MIND Reken af met een crazy busy leefstijl. Na een inhoudelijke onderbouwing over mindfulness en zelfacceptatie, wordt in dit deel een plan beschreven met concrete meditaties, minimalisme en meer zen in je leven.

+


Genre
Onderwijs & Wetenschap , Business & Management , Gezondheid & Psychologie
Gezondheid algemeen
Uitgeverij
Aerial Media Company B.V.
Eerste editie
17 november 2015
Laatste editie
17 november 2015
ISBN
9789402600902


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Keuze van de redactie

Doel: een gezonder lichaam

door: Maaike Ebbinge

‘Jouw plan voor gezond & lekker leven’ is de ondertitel van het laatste boek in de plantaardige en gezonde voedinghoek. Hebben we echt nog een boek nodig over dit onderwerp?

Wendy Walrabenstein heeft het toch aangedurfd om over dit onderwerp haar eerste boek te schrijven: Food Body Mind.
Zo’n vier...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Food body mind

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken