Frankrijk - Route Napoléon

Lengte van de route 500 km
Heen- en terugreis ca. 2.350 km
Totaal ca. 2.850 km
Een reis van 1 tot 2 weken
Beschrijvingen van 5 campings en 1 camperplaats.

Je mag het de 'Moeder aller reisroutes' noemen. Onze grootouders reden hem misschien al in een T-Ford of een oude Peugeot, op weg naar een luxe vakantie aan de Côte d'Azur.
Napoleon liep de route in zes dagen na zijn landing vanaf Elba op 1 maart 1815. Wij deden er tien dagen over met de camper, maar we stopten dan ook op elke plek waar wat moois te zien of te doen was, soms voor een paar dagen.

De toppers Grenoble, Sisteron, Castellane en Saint-Paul-de-Vence. Zonder problemen te rijden door alle maten campers en caravans. Beschrijvingen van alle hoogtepunten op de route en mogelijke activiteiten.
De route wordt beschreven van Grenoble naar Vence. Onderweg kom je diverse mooie gebieden tegen die een omweg waard zijn; bijvoorbeeld het dal van de Drac en de Vercors, het Lac de Serre-Ponçon en de Gorges du Verdon.
De Côte d'Azur is een groot deel van het jaar slecht toegankelijk voor campers. Parkeerplaatsen zijn afgesloten met hoogtebalken en op parkeervakken langs de straten en wegen is de lengte beperkt. Daarom werd voor deze gids gekozen voor Vence als eindpunt. In de gids staan enkele suggesties voor musea en bezienswaardigheden aan de Côte d'Azur, die goed met het openbaar vervoer bereikbaar zijn.

De routegids bevat 40 pagina's, wordt uitgegeven in A5 formaat. De gids is in principe geschreven voor camperaars, maar ook caravanners kunnen met deze gids een heerlijke reis maken.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Frankrijk - Route Napoléon het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Frankrijk - Route Napoléon