Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Fresia's voor mevrouw Brak
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 9 4 38 3 34 2 5 1 1

Fresia's voor mevrouw Brak

87

Rank 2383 Gelezen 93 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 44 Favoriet 1 Recensies 3
Non-fictie Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0
De ouders van Jannetje Koelewijn zijn op sterven na dood als ze hun intrek nemen in het Bartholomeus Gasthuis, bij haar om de hoek. Maar daar bloeien ze weer op en zes jaar lang ziet ze hen bijna dagelijks. Ze bezoekt hun oude dominee, vergezelt hen naar de dokter, rijdt met ze naar Friesland om een opvouwbare scootmobiel te kopen en boekt tickets voor de trein naar Parijs. Ondertussen blijft ze naar hen kijken. Gaat er achter de tragedie van hun mislukte huwelijk een liefdesgeschiedenis schuil? Waarom floreerde de een zo bij het gereformeerde geloof en werd de ander erdoor verpletterd?
In meesterlijk getroffen scènes weet Jannetje Koelewijn twee levens te vangen: van haar vader die als potentaat over zijn gezin regeerde en van haar moeder die is vergeten dat ze was gescheiden. Fresia’s voor mevrouw Brak is een ontroerend en beklemmend portret van een generatie die in volle vaart de sociale ladder beklom, en toont de worsteling die volgt wanneer uiteindelijk, onherroepelijk, de afdaling wordt ingezet.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Eerste editie
20 augustus 2020
Laatste editie
21 augustus 2020
ISBN
9789028220072 , 9789028265004


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (3)

Keuze van de redactie

Scènes uit een nahuwelijk

door: Inge 4 likes

'De laatste jaren van mijn ouders', zo luidt de ondertitel van dit boek door journalist en schrijver Jannetje Koelewijn (1959). Dit is het vervolg op het succesvolle De hemel bestaat niet, uit 2011, waarin ze het leven van haar ouders tot dan toe beschreef. Daarnaast is zij bekend om haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Fresia's voor mevrouw Brak

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.