Advertentie
De hemel bestaat niet

De hemel bestaat niet

64
Gelezen 68 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 19 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0
Liefdevol en meedogenloos. Zoals ze voor NRC Handelsblad zakenmannen ondervroeg, zo ondervroeg Jannetje Koelewijn jarenlang haar eigen vader. Waarom sloeg hij zijn zoons? Waarom mochten zijn dochters niet met open mond lachen? Waarom liep zijn vrouw bij hem weg? Waarom wilde hij zo graag in God geloven, maar kon hij het niet?
Wim Koelewijn (1929), zoon van een gereformeerde politieman en kleinzoon van een Spakenburgse visser, streefde naar het hoogste. Al zijn kinderen liet hij studeren en zelf werd hij na zijn pensionering nog meester in de rechten. Aan het eind van zijn leven ziet hij wat hij verloren heeft. Hij neemt zijn vrouw, die is vergeten dat ze zijn gescheiden, nog één keer mee naar Parijs. En hij vraagt de dominee om voor hem te bidden. De hemel bestaat niet is het nietsontziende verhaal van een gedoemd man en zijn grote liefde. Een ontroerend boek over huwelijkstrouw en heimwee, over verdriet en vooruitgang, waarin veel mensen zichzelf of hun ouders zullen herkennen.
Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Atlas Contact
Laatste editie
03 november 2011
ISBN
9789045019673 , 9789045019857 , 9789045025094
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

hoe het leven kan lopen

door: Karen 2 likes
Ik moest wel even inkomen. De eerste bladzijden vol van grootouders en ouders van grootouders vond ik nog niet zo boeiend. Maar naarmate het verhaal vorderde, kreeg het me toch in zijn greep. Het beschreven leven van twee mensen, die feitelijk niet zo gek veel grote live-events meemaken is toch...

De hemel bestaat niet

door: Ate Vegter 1 like
Ik ben een boek aan het lezen van Jannetje Koelewijn, over het leven van haar ouders, zoals op de voorkant staat, maar dat is nog niet de titel van het boek. Dat is De hemel bestaat niet. Ik ben het daar wel mee eens, maar ik ben ook nieuwsgierig hoe ze dat zo zeker weet dat ze dat op de voorkant...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook