Advertentie

Gaan, ging, gegaan

43

Gelezen 45 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 27 Favoriet 5 Recensies 4
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 2 Spots 5   Topics 0

Richard heeft zijn leven lang aan de universiteit literatuur gedoceerd en is zojuist met pensioen gegaan. Hij is nog gewend aan de rituelen van het werkende leven, en heeft vragen over hoe hij zijn nieuwe bestaan invulling kan geven. In de kranten en op televisie volgt hij het nieuws over de vluchtelingen. In de stad ziet hij het tentenkamp waar de vluchtelingen soms al heel lang verblijven. Richard besluit contact te zoeken met deze mensen om een antwoord te krijgen op zijn vragen. Hij tekent de verhalen op die de vluchtelingen hem vertellen. Maar daar blijft het niet bij. De vluchtelingen gaan op hun beurt hem vragen stellen. En op die vragen heeft Richard niet altijd antwoord.

Met Gaan, ging, gegaan schreef Jenny Erpenbeck een realistische, toegankelijke roman in de voor haar kenmerkende, subtiele stijl. Meer dan twee jaar werkte zij aan dit boek dat vorig najaar midden in de vluchtelingencrisis verscheen en onverwacht een Buch der Stunde bleek te zijn.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
314
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
Eerste editie
04 maart 2016
Laatste editie
09 maart 2016
ISBN
9789461643780 , 9789461644053 , 9789461649690
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (4)

Keuze van de redactie

Broodnodig, maar te kil

door: Lisanne Brans

"Om de overgang te ontdekken van een gevuld en overzichtelijk dagelijks leven naar het aan alle kanten op, als het ware tochtige leven van een vluchteling moet hij weten wat er in het begin was, wat in het midden, en wat er nu is."

De roman Gaan, ging, gegaan van de Duitse schrijfster Jenny...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Gaan, ging, gegaan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken