Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Geheime oorlogen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 3 3 0 2 0 1 0

Geheime oorlogen

5

Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0
Gordon Thomas is een toonaangevende specialist op het gebied van de geheime diensten. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Britse geheime dienst verschijnt nu van zijn hand het definitieve standaardwerk over de MI5 en MI6.

Geheime oorlogen beslaat een eeuw van triomfen en mislukkingen van een van de oudste en machtigste geheime diensten ter wereld. Thomas vertelt over de Britse geheime dienst tijdens de nadagen van het Britse wereldrijk; over hun rol in de overwinning van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog; het naoorlogse verraad van sommige agenten; het overlopen van Sovjetagenten en het ingewikkelde proces om ze 'in te pakken'; de vaak slechte relatie van de Britse geheime dienst met de CIA, Europese geheime diensten en de Mossad; de samenwerking tussen de Britten en de Amerikanen tijdens de zoektocht naar Osama bin Laden; en de manier waarop MI5 en MI6 omgaan met spionage tijdens biologische oorlogsvoering en ruimtespionage.

Zoals gezegd, het boek is het verhaal van een dienst, die geleid wordt door mannen – en vrouwen – die geheimzinnig zijn, excentriek en controversieel, en die genadeloos over hun spionnen heersen. Gebaseerd op indrukwekkend onderzoek en interviews met belangrijke spelers, leest het als een spannende James Bond, vol met intriges en informatie die alleen deze auteur bij elkaar heeft weten te krijgen.

,/upload/czdb/9789027466709.jpg
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Oorspronkelijke titel
Secret Wars
Serie
2009-01-01 00:00:00
Vertaald door
Joost van der Meer Bill Oostendorp
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
01 juli 2009
Laatste editie
01 juli 2009
ISBN
9789027466709


Boekinformatie wijzigenReacties op: Geheime oorlogen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.