Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gekheid op stokjes

Vanuit een luie strandstoel in Thailand kijkt Fernhout met een schuin oog naar dat gekke ‘nieuwe’ Nederland. Op zoek naar de meer bizarre aspecten van het tegenwoordige leven in Nederland worden in zijn verzamelde columns begrippen zoals klimaatdrammen, ‘woke’, complotdenken, de burn out epidemie, het coronavirus, politieke correctheid, verpreutsing en vertrutting op scherpe, originele, nuchtere maar humoristische wijze aangehaald. Daarmee is het ook een boekje dat de tijdgeest reflecteert.

Zijn huidige thuis, Thailand, biedt ook stof voor vaak absurde maar altijd smakelijke verhalen. Fernhout schuwt de typische Thailand clichés zoals sekstoerisme, ‘ladyboys’ en ‘happy endings’ niet, maar behandelt ze wel op uiterst originele wijze. Zo is er een leuke verhalenmix ontstaan die lekker wegleest.

Over 'Gekheid op stokjes':
‘Ik dacht dat mijn Algarve het paradijs was, maar na het lezen van Fernhout’s heerlijke boek overweeg ik te verkassen naar Thailand’, Arthur van Amerongen

'In mijn ogen de beste Nederlands schrijvende columnist', Mick Boskamp

Robert Jan Fernhout woont sinds 2007 in Thailand en heeft wereldwijd in media en marketing gewerkt. Tussen 2019 en 2022 schreef hij columns voor de Mannenzaken.news website.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Gekheid op stokjes het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.

Reageren op Gekheid op stokjes

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.