Advertentie

Geloof niet alles wat je denkt

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Spots 1   Topics 0

Het non-fictie fenomeen uit Zweden: de #1-bestseller die je kijk op het leven verandert

De boeddhistische monnik Björn Natthiko Lindeblad vertelt in zijn boek hoe hij zijn goede baan in het bedrijfsleven besluit op te zeggen en 17 jaar in de boeddhistische leer gaat in kloosters in Thailand, Groot-Brittannië en Zwitserland. Hij keert terug naar Zweden als Björn 'Natthiko' Lindeblad (dat letterlijk betekent 'hij die steeds wijzer wordt') maar heeft grote moeite om zich weer aan het dagelijks leven in Zweden aan te passen. Net als hij zijn balans tussen de oosterse wijsheid en het westerse leven heeft gevonden, wordt hij getroffen door de ziekte ALS.

Op een nuchtere manier deelt hij de lessen die hij geleerd heeft en hoe hij omgaat met zijn diagnose. Björn is ervan overtuigd dat liefde het belangrijkste in het leven is. 'Geloof niet alles wat je denkt' is een van de meest waardevolle lessen. 'Het enige dat we met pen in onze agenda kunnen zetten, is dat we doodgaan. De rest kan met potlood ingevuld worden.' Prachtig en ontroerend, maar nooit verdrietig. Na het lezen van dit boek ben je een ander mens.

Björn Natthiko Lindeblad (1961) studeerde bedrijfskunde in Stockholm, maar besloot op zijn zevenentwintigste monnik te worden in kloosters in Thailand, Groot-Brittannië en Zwitserland. Na zeventien jaar keerde hij terug naar Zweden en ontwikkelde zich tot veelgevraagd spreker en meditatieleraar. In 2018 kreeg hij de diagnose ALS.

'Het boek bevat zoveel wijsheden die aansluiten bij de grote vraagstukken waarmee de wereld vandaag worstelt. Hartverscheurend, maar tegelijkertijd zo mooi.' Nyhetsmorgon, Zweden

'Het is een verbazingwekkend levensverhaal.' Dagens Nyheter, Zweden

'Dit boek is zo belangrijk, zo kwetsbaar en zo gevuld met emotie en wijsheid.' Aftonbladet, Zweden

+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
08 juni 2021
Laatste editie
08 juni 2021
ISBN
9789000378166


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Geloof niet alles wat je denkt

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.