Gertrudes besluit
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 15 3 23 2 5 1 0

Gertrudes besluit

48

Rank 179 Gelezen 50 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 236 Favoriet 2 Recensies 10
Feelgood Artikelen 2   Topics 0

Hamburg, 1889: als Gertrude Oscar Troplowitz ziet, jaren na zijn stage bij haar vaders bedrijf en inmiddels een succesvol ondernemer vol ideeën, is het snel duidelijk dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Ze willen niets liever dan samen iets opbouwen. Oscar neemt het laboratorium over van een zekere Paul Beiersdorf en begint met het ontwikkelen van nieuwe producten, waaronder de inmiddels klassieke Nivea-crème. Het wordt een succesvolle onderneming met een eigen fabriek, waar hij oog blijkt te hebben voor alle werknemers en hun rechten. Maar hoe succesvol hij ook is, de hogere kringen in Hamburg mijden Oscar vanwege zijn moderne opvattingen – maar ook omdat hij joods is. Om Oscar te helpen begint Gertrude, samen met een bevriende kunstenares, salonavonden te organiseren en invloedrijke gasten uit te nodigen. Zal het haar lukken om alle tegenstanders van gedachten te doen veranderen en Oscars bedrijf te redden? Authentiek en ontroerend: de meeslepende 'De vrouwend van Beiersdorf'-trilogie van Lena Johannson is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

+


Genre
Feelgood
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
De vrouwen van Beiersdorf (1)
Vertaald door
Hilke Makkink
Aantal pagina’s
397
Uitgeverij
Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Eerste editie
22 februari 2022
Laatste editie
22 februari 2022
ISBN
9789400514201 , 9789044933239


Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Helma Koot
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (10)

Keuze van de redactie
Helma Koot Hebban Recensent

Gematigd positieve kennismaking

door: Helma Koot 1 like ebook

Met dertig bestsellers op haar naam is de Duitse Lena Johannson (1967) al jaren een gevestigd auteur in haar eigen land. Met Gertrudes besluit, het eerste deel van de 'Vrouwen van Beiersdorf'-trilogie, vertaald door Hilke Makkink, hoopt ze de Nederlandse markt te veroveren. Gezien haar...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Gertrudes besluit

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken