Advertentie

Gezond eten, gezond ouder worden

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
Iedereen wil graag gezond oud worden. Maar hoe doe je dat? In Gezond eten, Gezond ouder worden beschrijft Eric De Maerteleire op basis van recent wetenschappelijk onderzoek de invloed van voeding en andere factoren op het verouderingsproces en vertelt hij wat je kunt doen om gezond(er) oud(er) te worden. Je maakt kennis met nieuwe begrippen die een cruciale rol spelen bij veroudering: telomeren, epi genetica, oxidatieve stress, fagocytose, het microbioom... Je krijgt antwoorden op vragen als: Wat is de invloed van levensstijl en erfelijkheid op onze levensverwachting? Kunnen we aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, alzheimer, parkinson, osteoporose en auto-immuun ziekten gunstig beïnvloeden via voeding? Wat zijn de grootste problemen met ons westers voedingspatroon? Wat is de ideale verhouding eiwitten-koolhydraten-vetten in ons menu en waarom zijn vitaminen, mineralen en sporenelementen zo belangrijk? Elk hoofdstuk wordt afgesloten met haalbare, praktische aanbevelingen. Gezond eten, Gezond ouder worden is een bijzonder boeiend boek dat je even stil doet staan bij onze levensstijl en je aanspoort om beter en gezonder te gaan leven, simpelweg door kleine dingen te veranderen.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Manteau
Laatste editie
04 april 2019
ISBN
9789022335918
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Laura
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Helder, informatief en praktisch

door: Laura 1 like
Eric de Maerteleire is bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. Hij houdt zich veel bezig met de relatie tussen voeding en gezondheid en schreef er een boek over. Hij werkte acht jaar aan Gezond eten, gezond ouder worden. De gemiddelde...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook