Goat mountain
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 9 4 20 3 12 2 2 1 1

Goat mountain

44

Gelezen 48 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 12 Favoriet 4 Recensies 4
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0
In de herfst van 1978 doet een elfjarige jongen samen met zijn opa, zijn vader en diens beste vriend mee aan de jaarlijkse jacht op hun landgoed, Goat Mountain. Ieder najaar keren ze terug naar het dorre, gele landschap. Het landgoed is het eigendom van de familie, het is de plek waar ze vandaan komen. Herinneringen en verhalen worden er uitgewisseld en dit jaar mag de jongen voor het eerst zelf op een hert schieten. Hij is er klaar voor, zijn vingers jeuken. Wanneer ze bij het landgoed aankomen, ziet zijn vader ineens een stroper in het vizier van zijn geweer. Hij laat zijn zoon kijken een eenvoudige handeling die in een grote tragedie zal ontaarden. De familie zal nooit meer hetzelfde zijn; één voor één worden ze gedwongen om vraagtekens te plaatsen bij hun identiteit en bij wat ze denken te weten.

In schitterend, doeltreffend proza schreef David Vann een beklemmende, uitdagende roman, waarin hij onderzoek doet naar onze meest basale gevoelens, naar familiebanden en diepe geloofsovertuigingen. Hij beschrijft de consequenties van ons gedrag, en de prijs die daarvoor moet worden betaald.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Thijs van Nimwegen
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
07 september 2013
Laatste editie
07 september 2013
ISBN
9789023484219 , 9789023484714


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Goat mountain

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken