Heilbot op de maan
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 11 3 9 2 1 1 2
NRC:
De Morgen:

Heilbot op de maan

27

Gelezen 26 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 34 Favoriet 1 Recensies 7
Literatuur & Romans Spots 2   Topics 0

Jim, een suïcidale man van middelbare leeftijd, is op weg van Alaska naar Californië. Hij wordt daar opgewacht door zijn broer Doug, die hem zal verzorgen en vastbesloten is hem niet uit het oog te verliezen. Door zijn ziekte is Jim hoogst onvoorspelbaar, maar hij probeert toch iets van betekenis te ontdekken in zijn relaties met zijn ouders en vrienden, zijn ex-vrouw en zijn kinderen. Wanneer een sessie met zijn therapeut ontspoort, ziet hij steeds minder mogelijkheden om met andere mensen te communiceren. Jim wordt voortgestuwd door zijn gedachten, die hem op tragische wijze naar een onvermijdelijk einde leiden. Geschreven in David Vanns kenmerkende, kristalheldere proza is Heilbot op de maan een aangrijpend literair onderzoek naar een man die gevangen wordt gehouden door de duistere logica van zijn depressie en zijn laatste worsteling om daaraan te ontsnappen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
04 april 2019
Laatste editie
04 april 2019
ISBN
9789403147703 , 9789403154008
Boekinformatie wijzigen


Recensies (7)

Keuze van de redactie
Anne Oerlemans Hebban Recensent

Een depressief perspectief

door: Anne Oerlemans 12 reacties

David Vann (1966) werd geboren in Alaska, zijn vader pleegde zelfmoord. Over die zelfmoord schreef hij zijn wereldwijd succesvolle debuutroman Legende van een zelfmoord. Later verschenen romans met andere thema’s, zoals Caribou Island en Aquarium. In 2019 verscheen bij De Bezige Bij de nieuwste...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Heilbot op de maan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken