Advertentie

God, liefdevol en geduldig

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Jane Williams
God, liefdevol en geduldig

In dit boek mediteert Jane Williams op verschillende aspecten van Jezus’ ?leven: de geboorte in een kribbe, zijn beproeving in de woestijn, de roeping van de leerlingen, het kruis en de verrijzenis. Dit aspect verbindt ze telkens met een belangrijke persoon uit de christelijke traditie in wie zij dit voorbeeldig belichaamd ziet, achtereenvolgens: Augustinus, Julian of Norwich, Franciscus van Assisi, Teresa van Avila en Jean Vanier. De rode draad is dat God aan het licht komt als een bij uitstek meedogend en bescheiden.

Williams schrijft met verbluffende eenvoud en moedig over de meest complexe theologische kwesties, o.a. de centrale vraag ‘Waarom werd God mens?’ en het mysterie van de Drie-ene God. Ieder hoofdstuk eindigt met handreikingen voor verdere verdieping in individueel of groepsverband.

Dr. Jane Williams (India, 1957) is theoloog en schrijver. Ze werkt in Londen als vice-decaan en docent aan het Saint Mellitus College en als gastdocent aan het King’s College. Ze publiceerde meerdere boeken, o.a. drie commentaren op de zondagse Schriftlezingen van het A-, B- en C-jaar (2003-2005) en Faces of Christ: Jesus in Art (2011).
+


Genre
Religie & Spiritualiteit
Spiritualiteit
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Abdij Van Berne, Uitgeverij
Eerste editie
30 maart 2020
Laatste editie
25 januari 2021
ISBN
9789089723666


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: God, liefdevol en geduldig

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken