Advertentie
Gran Cafe Boulevard

Gran Cafe Boulevard

15
Gelezen 24 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 1 Top25's 4   Topics 0
In de sneltrein naar de metaalstad Bilbao ziet Alexander Rothweill op 25 juni 1944 hoe zijn coupégenote, de achttienjarige Pili Eguren, van al haar geld wordt beroofd. Op vreemde wijze brengt juist deze beroving Pili en Alexander bij elkaar. De gentleman Rothweill heeft een vermogen verdiend met het vervalsen van paspoorten, eerst voor geallieerde piloten en later voor de beter betalende nazi's. Hij en de eigenzinnige Pili, wier ouders vemoord zijn door Franco toen zij twaalf was, worden geliefden.
Elk houdt het verleden voor de ander verborgen terwijl ze samen drinken en eten in het Gran Café Boulevard. Alexander vertelt niets over zijn werk, Pili vertelt niets over de tijd dat zij zich in leven hield tussen de varkens aan de oever van de Ebro en over haar verblijf in het verstikkende internaat bij de nonnen.
In 1951 moeten zij Spanje ontvluchten en in het drassige grasland rond de Braassem komen zij terecht bij Fredde Albronda, die vanaf zijn achttiende eenzaam in een boerderij heeft gewoond met slechts één levenstaak: het kweken van vleermuizen.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Querido
Laatste editie
01 januari 2010
ISBN
9789021472935 , 9789021472980 , 9789021435985 , 9789046300947 , ...
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Schijn en werkelijkheid

door: Nian 1 like
Het is even doorbijten om dit boek achter elkaar uit te lezen.  Dit komt o.a. door de soms lange zinnen, het gebruik van rare woorden in de passages met Fedde en de hallucinaties aan het einde van het boek.

Toch is het verhaal goed opgebouwd en alleszins de moeite waard om uit te lezen. De opbouw...

Tegenvaller na leuk begin

door: Bert van Brakel 1 like
Ik las in twee avonden tijd ruim tweehonderd bladzijden weg van dit boek, dat is een teken dat het boek bevalt. Het laatste deel van het boek echter als Alexander Rothweil, alias Taco Albronda, samen met zijn geliefde Pili Eguren, terugkeert naar Nederland, ben ik de schrijver en zijn verhaal...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook