Grime
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 12 3 21 2 3 1 3
Volkskrant:

Grime

43

Gelezen 45 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 24 Favoriet 0 Recensies 13
Literatuur & Romans Lijsten 2 Spots 3   Topics 0   Leesclub

Als student was Nino tot over zijn oren verliefd op de ongrijpbare Suyin, maar zij had alleen oog voor Michael Wallerstadt, Nino’s beste vriend en grote voorbeeld. Wallerstadt is nu een bekende regisseur en cultfiguur, die ver van de stad een teruggetrokken leven leidt. De film die zijn doorbraak betekende werd Suyins ondergang.

Gedreven door schuldgevoel begint Nino een zoektocht om erachter te komen wat er precies gebeurd is in de zomer waarin ze samenwerkten aan Michaels film. Zelf getrouwd met een vrouw van wie hij niet kan houden, probeert hij obsessief de waarheid te achterhalen, en Suyin daarmee alsnog te redden. Zijn eigen leven verliest hij steeds verder uit het oog. Maar in de zoektocht die hem vaste grond geeft is niets wat het lijkt.

Grime is een verhaal over wat niet kan worden vergeten, over obsessie die tot over de rand van de waanzin drijft en over de onbetrouwbaarheid van onze waarneming.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Querido
Eerste editie
05 september 2017
Laatste editie
12 september 2017
ISBN
9789021405315 , 9789021405322 , 9789021409283


Boekinformatie wijzigen


Recensies (13)

Keuze van de redactie

Hoe kan iets wat niet echt is echt lijken?

door: Jan Stoel 1 like

In de roman Grime beschrijft Wytske Versteeg (1983) vier mensen die hun grip op de werkelijkheid verliezen. Dat komt omdat een vijfde ‘personage’, Grime, hen in verwarring brengt, beangstigt. Het levert een beklemmende spookachtige roman annex psychologische thriller op, die zich afspeelt op de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Grime

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken