Advertentie

Handboek psychologische interventies

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking heeft een chronische lichamelijke ziekte, waaronder ook kinderen en jongeren. Denk hierbij aan diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, maag-darmproblemen, migraine en algemene klachten zoals pijn of vermoeidheid. Hoewel sommige mensen goed kunnen functioneren met hun ziekte, bijv. door medicatie en/of leefstijl, zijn er ook patiënten die het moeilijk vinden om hun aandoening en bijkomende problemen zelfstandig het hoofd te bieden. Dit boek is geschreven voor professionals op psychosociaal gebied die in hun werk hulpvragen (kunnen) krijgen van deze patiënten, zoals GZ-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, maatschappelijk werkers, en praktijkondersteuners van huisartsen.

Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden ziekte-overstijgende interventie-mogelijkheden beschreven voor een aantal deelgebieden; in het tweede deel worden voor ruim 10 aandoeningen zowel somatische als psychosociale kenmerken beschreven, steeds geïllustreerd met casuïstiek.

In deze tweede, geheel herziene druk zijn onderwerpen opgenomen die de afgelopen decennia aan relevantie hebben gewonnen in het denken over ziekte en gezondheid, zoals de rol van stress, leefstijl en emotie-regulatie, levensloop-psychologie, en de toename van E-health-mogelijkheden. Ook veranderende inzichten in genetica, auto-immuunziekten en multimorbiditeit komen aan de orde.

Het boek werd samengesteld en geredigeerd door Grieteke Pool (Klinisch psycholoog/psychotherapeut en universitair docent gezondheidspsychologie), Fredrike Heuvel (GZ-psycholoog en werkzaam als revalidatie-psycholoog), Adelita V. Ranchor (hoogleraar gezondheidspsychologie) en Robbert Sanderman (hoogleraar gezondheidspsychologie), allen in dienst van het UMC Groningen.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
576
Uitgeverij
Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum BV
Eerste editie
04 januari 2017
Laatste editie
18 september 2020
ISBN
9789023238447 , 9789023255314


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Handboek psychologische interventies

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken