Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Handboek voor de perfecte steak

Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je d? perfecte steak? Culinair journalist Marcus Polman ging op onderzoek uit. Hij sprak met ambachtelijke slagers, eco-boeren, chef-koks en andere culikenners. Hij keek letterlijk in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste steakhouses van New York. En hij deed het nodige fysieke veldwerk: van het persoonlijk selecteren van de beste runderrassen in de hooglanden van Schotland tot het volgen van een mini-slagerscursus uitbenen.

Hoe herken je een ?chte biefstuk? En hoe krijg je een perfect knapperig bruin korstje? Welk materiaal kun je het beste gebruiken ? stalen koekenpan, grillpan, steakmes? Wat is dry-aging? En hoe maak je zo?n ouderwets lekkere jus voor je biefstuk met wittebrood?

Behalve 33 recepten voor het cre?ren van de perfecte steak bevat dit boek een top-10 klassieke sauzen, de top-5 beroemdste biefstukken ? en hoe je die maakt ? en favoriete adresjes. ?n, niet te vergeten: een apart hoofdstuk over die onafscheidelijke metgezel van de ware steak: de allerbeste friet.

Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de succesvolle kookboekenserie De perfecte kok waarvan ruim 40.000 exemplaren werden verkocht. Hij schrijft over eten in drinken in onder andere Esquire, NRC Handelsblad en SpecialBite. Hij is carnivoor ?n flexitari?r.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Handboek voor de perfecte steak het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Handboek voor de perfecte steak

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.