Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hannah Arendt

Gezaghebbende biografie over een van de belangrijkste denkers van de 20e eeuw.

Het leven van Hannah Arendt omvat een cruciaal hoofdstuk in de geschiedenis van het Westen, een tijd waarin onze ideeën over de mens en zijn waarde, schuld en verantwoordelijkheid opnieuw werden gedefinieerd, net als onze visie op vrijheid en seksualiteit.

De biografie begint met Arendt als jonge joodse vrouw in het Duitsland van de jaren dertig van de twintigste eeuw. Ze heeft een relatie met een van de grootste filosofen van voor de oorlog: Martin Heidegger. Maar het nazisme, waar haar geliefde Heidegger zich aan overgeeft, drijft Arendt al snel het land uit. Tot aan haar dood in 1975 in New York werd ze beziggehouden met vragen over de aard van kwade gedachten die ook nu, een halve eeuw later, nog steeds angstaanjagend relevant zijn. Zij is de denker op wie vooral nu – nu het gedachtegoed rondom populisme en extreemrechts sterker lijkt te worden – wordt teruggegrepen.

Een prachtige en indrukwekkende biografie over de wereld van een van de belangrijkste denkers van de 20e eeuw.

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Hannah Arendt het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Het boomhuis in het bos van TJ Klune is door de Hebban Crew gekozen tot het Hebban Boek van de Maand in oktober. Een geweldig boek voor jong en oud!

Reageren op Hannah Arendt

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.