Advertentie
Heimat

Heimat

18
Rank 8470 Gelezen 17 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 38 Favoriet 1 Recensies 2
Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 2   Topics 0
Gelauwerd kunstenaar Nora Krug werd decennia na de val van het naziregime geboren, maar de Tweede Wereldoorlog wierp een lange schaduw over haar jeugdjaren in het Duitse Karlsruhe. Het simpele feit dat zij een Duitse was, betekende dat zij zich moest verhouden tot de gruwelen van de Holocaust. Maar Nora wist weinig van haar eigen familie tijdens de oorlog: hoewel al haar grootouders de oorlog meemaakten, werd er thuis nooit over gesproken.
Pas veel later, als zij al meer dan tien jaar in Amerika woont, beseft Krug dat de noodzaak de vragen te stellen die zij als kind nooit durfde te stellen door haar vertrek naar het buitenland alleen maar groter is geworden. Ze keert terug naar Duitsland om onderzoek te doen en familieleden te interviewen. Tijdens deze uitzonderlijke zoektocht, die uiteindelijk continenten en generaties zal omspannen, weet zij stukje bij beetje het verontrustende verhaal van haar familie te ontrafelen.
In het schitterende en volkomen originele Heimat - graphic novel, familieplakboek en onderzoeksjournalistiek in een - maakt Nora Krug gebruik van brieven, archiefmateriaal, spullen van de vlooienmarkt en foto's om duidelijk te maken wat het betekent om bij een land te horen en bij een familie.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Vertaald door
Inge Pieters
Aantal pagina’s
284
Uitgeverij
Balans, Uitgeverij
Laatste editie
24 oktober 2018
ISBN
9789460038884
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Readers Café / Reading Challenge 2019: #1 Januari
13 januari 2019 24 reacties
Prowisorio Leest / Hebban Reading 2018: GEREED
26 november 2018 13 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Ellen IJzerman (prowisorio) Hebban Recensent

Plakboek vol verlies

Nora Krug, geboren in Karlsruhe in 1977, woont en werkt in New York, nadat ze eerder al haar geboorteland verliet om in Liverpool te studeren aan het  Paul McCartney's Liverpool Institute for Performing Arts. Ze was 19 toen ze naar Liverpool vertrok en besefte al vrij snel dat ze daar, maar ook later in New York, meer en vaker dan ooit geconfronteerd zou worden met het nazi-verleden van haar...


Lezersrecensies (1)

Prachtig familieplakboek

door: Lies DK 1 like
Heimat is zowel een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek als een origineel familieplakboek, waarin de in de VS verblijvende auteur Nora Krug haar Duitse roots tegen het licht houdt. In de hoop zichzelf te verzoenen met haar heimat, en de schaamte rondom het Duits-zijn eindelijk van zich af te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook