Advertentie

Held van Srebrenica

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
In de rukcontainer, de halflege voorraadcontainer die de bemanning van de observatiepost enige privacy moet bieden bij het masturberen, trekt Dekker zijn legergroene T-shirt uit en gaat met de Amerikaanse Playboy op een brits liggen. Zijn laarzen houdt hij aan. Lekker rukken met je laarzen aan, schiet het door hem heen. Door de stalen wand van de container dringt het geluid van de Servische beschieting van Srebrenica gedempt tot hem door.

Tijdens de Joegoslavische burgeroorlog kregen Nederlandse VN-soldaten, belast met de bescherming van de moslim-enclave Srebrenica, de unieke kans om onsterfelijke helden te worden. De blauwhelmen gaven er echter de voorkeur aan hun hachje te redden en lieten de enclave zonder slag of stoot door Servische troepen innemen. Het vervolg is bekend: meer dan zevenduizend moslimmannen werden door de Serviërs vermoord. Maar wat zou er gebeurd zijn als een van die Nederlandse blauwhelmen had besloten om wél te vechten?

Heere Heeresma jr. (1961) heeft vanaf zijn vroegste jeugd een nomadisch bestaan geleid, een periode waarin hij als een spons talloze indrukken en ervaringen in zich opnam. Nu hij heeft gekozen voor het schrijverschap, is de tijd gekomen om die spons leeg te knijpen. Deze roman is de eerste druppel...
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
300
Uitgeverij
Aspekt B.V., Uitgeverij
Eerste editie
18 maart 2021
Laatste editie
18 maart 2021
ISBN
9789464241235


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Held van Srebrenica

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.