Advertentie

Helia en haar wereld met Chopin

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
1952. Tijdens een logeerpartij met zijn moeder maakt Sierd op de hofstee van de Bonninga’s kennis met de pianolerares Helia. Zij heeft vele jaren in Frankrijk gewoond en is na haar scheiding met haar dochtertje Yvel naar het ouderlijk huis teruggekeerd.
1962. Sierd heeft ondertussen pianoles van Helia. Hij wordt uitgenodigd voor een muziekweekend bij de Bonninga’s. Van boer Bonninga hoort hij dat hun hofstee al sinds oude tijden een bijzondere band met muziek heeft.
1050. Na een bedevaart van Eirik naar Cluny komt hij terug met een adellijke vrouw, Evelle van Semur, die op de vlucht is. Zij brengt bijzondere muzikale krachten in de familie.
1967. Helia nodigt Sierd uit voor een reis naar Lyon, samen met haar dochter Yvel en twee andere jonge mensen. Helia haar liefde voor Chopin wordt opnieuw van grote invloed op Sierd. In Lyon ontdekt Sierd waar die krachten vandaan komen. Samen met Yvel vindt Sierd de verborgen bronnen van hun muzikaliteit.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
138
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
13 december 2019
Laatste editie
13 december 2019
ISBN
9789402123579


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Helia en haar wereld met Chopin

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken