Advertentie
Helse eendjes

Helse eendjes

13
Gelezen 14 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0

Schuld en boete in het hoge noorden.

Er doen geruchten de ronde over geheimzinnige verdwijningen in Lapland. De Finse geheime dienst stuurt rechercheur Jyllänketo eropaf. Hij ontdekt dat enkele oude mijnschachten bij een boerderij worden gebruikt als champignonkwekerij. Mensen wie een lesje moet worden geleerd, moeten er diep onder de grond werken tot ze berouw tonen. Eerder mogen ze niet terug de maatschappij in. Of het nu gaat om onhandelbare jongeren of om topfiguren uit het zakenleven, een langdurig verblijf tussen de champignons in de mijn zal ze leren.

Jyllänketo vindt het een prima systeem, criminelen krijgen vandaag de dag immers niet de straffen die ze verdienen. Hij wil zijn steentje bijdragen en gaat voortvarend op zoek naar gegadigden - onder wie een club motorrijders.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Annemarie Raas
Aantal pagina’s
287
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Laatste editie
18 mei 2012
ISBN
9789028424593
+Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage

Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / Arto Paasilinna
28 januari 2017 29 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Greet Braem Hebban Recensent

Paasilinna is een ontzettend goede verteller.

door: Greet Braem 3 reacties 2 likes
Verrassend hoe weinig recensies van Arto Paasilinna er op Hebban te vinden zijn, deze Fin is nochtans een geliefd auteur. Tientallen romans heeft hij geschreven, waarvan er acht naar het Nederlands vertaald werden. Paasilinna heeft een heel eigen stijl, nuchter en direct, en bouwt zijn boeken...

helse eendjes aan de paddo's

door: gretige lezer 1 like
Een grappig verhaal vol fantasie en vreemde situaties. Een enkele keer worden er maatschappelijke vraagstukken aangetipt. Jammer dat de schrijver zijn fantasie niet verder heeft losgelaten op het werken in de champignonkwekerij door de leden van de motorclub "De Helse Eendjes". In vergelijking met...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook