Het beest met de kracht van tien paarden
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 8 4 9 3 2 2 1 1 0

Het beest met de kracht van tien paarden

20

Gelezen 23 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 23 Favoriet 4 Recensies 5
Young adult Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 2   Topics 0
Het beest met de kracht van tien paarden is de nieuwe hervertelling van Lida Dijkstra over Theseus en de Minotaurus, een verhaal uit de Griekse mythologie. Met prachtige illustraties van Djenné Fila.

Elke negen jaar worden veertien jongeren geofferd aan de Minotaurus in het labyrint. Alleen zo kan een oorlog tussen Kreta en Athene worden afgewend. Theseus, zoon van de Atheense koning, wil eens en voor altijd afrekenen met de monsterlijke stier-mens, en meldt zich vrijwillig aan. Maar het avontuur ontrolt zich anders dan hij voor ogen heeft…

Het beest met de kracht van tien paarden is een wervelend verhaal over helden en antihelden, tragische gebeurtenissen en een liefdesgeschiedenis die sterker is dan het noodlot.

Lida Dijkstra werd voor haar Verhalen voor de vossenbroertjes bekroond met de Vlag en Wimpel en De ring van koning Salomo kreeg een nominatie voor de Woutertje Pieterse Prijs 2017.

Over De ring van koning Salomo:

‘De auteur (…) levert een schitterende, epische, lyrische tekst, die leest als een lang gedicht, die helemaal tot leven komt als deze voorgelezen wordt. Voor dit boek mag zij van mij een griffel krijgen.’
Toin Duijx, Friesch Dagblad
+


Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Fictie 13-15 jaar
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
Eerste editie
14 november 2019
Laatste editie
22 november 2019
ISBN
9789024587346


Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het beest met de kracht van tien paarden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken