Het blauwe schrift
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 7 4 3 3 1 2 1 1 0

Het blauwe schrift

12

Gelezen 9 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 6
Literatuur & Romans   Topics 0
De jonge Vlaming Karel Becue struikelt over het puin van de Eerste Wereldoorlog en zijn eigen verleden. Op reis door Duitsland ontmoet hij Anna Blomsfeld, de passie tussen hen laait op. Een psychiatrische patiënt – een gewonde Duitse soldaat gerepatrieerd uit de Westhoek – herkent Karel Becue. Hebben ze een gedeeld verleden? In Brussel kruist Johanna Devreese zijn pad. Hij negeert haar groet, alhoewel zij eerder een stempel van verwondering in zijn geheugen drukte. Anna, Johanna en Karel koesteren een onconventionele liefdesrelatie en worden onvoorwaardelijke ‘compagnons de vie’.
September 1938. Karel Becue, hoofdredacteur van The Guardian, verblijft met Jen Walker, protegee van de Engelse premier, Chamberlain op Duitse bodem. Hun contacten met gewone burgers kerven krassen op het imago van het regime. Nazipropaganda orkestreert een totale gedachteloosheid bij de bevolking. Becue brengt zichzelf en de vredesmissie in gevaar … Wie is die kleine garnaal die de top van het regime uitdaagt?
Jet Stroo is hoofd zorg en ondersteuning bij vzw De Vierklaver, een organisatie die volwassenen met een beperking ondersteunt. Het blauwe schrift is zijn debuut.
Een spannend en confronterend verhaal over de moedige keuzes van gewone mensen, meegezogen in de waanzinnige maalstroom van het fascisme.-- Prof. Dr. Karel van Nieuwenhuyse, lerarenopleiding geschiedenis K.U.Leuven.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
440
Uitgeverij
Sterck & De Vreese
Eerste editie
17 juni 2019
Laatste editie
30 juni 2019
ISBN
9789056155278


Boekinformatie wijzigen


Recensies (6)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het blauwe schrift

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.