Advertentie

Het boek van de Baltimores

649

Gelezen 732 Aan het lezen 16 Wil ik lezen 331 Favoriet 62 Recensies 22
Literatuur & Romans Artikelen 10 Lijsten 5 Spots 6   Topics 0

Tot de dag van het drama waren er twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Goldmans-uit-Montclair, waarvan Marcus Goldman deel uitmaakt, zijn een middenklassengezin dat in een klein huis in Montclair woont. De Goldmans-uit-Baltimore vormen een welvarend gezin dat in een luxe villa in een rijke buitenwijk van Baltimore woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering.

Acht jaar na het Drama besluit Marcus de geschiedenis van zijn familie te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Goldmans-uit-Baltimore, op zijn dierbare neven Hilel en Woody en hun buurmeisje Alexandra. Al voor het Drama zich ontvouwde begon het vernis van de Baltimore-Goldmans langzaam scheurtjes te vertonen. Totdat alles op een dag instortte. En sindsdien wordt Marcus voortdurend door één vraag geplaagd: wat is er nu echt met de Baltimores gebeurd?

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
Marcus Goldman (2)
Aantal pagina’s
480
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
07 maart 2016
Laatste editie
07 maart 2016
ISBN
9789023496113 , 9789023496212 , 9789023456667
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Stefan
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (22)

Keuze van de redactie

Een pageturner, maar geen literair hoogstandje

door: Lisanne Brans 2 reacties 3 likes

Het boek van de Baltimores is het nieuwe boek van de Frans-Zwitserse schrijver Joël Dicker (1985), wiens uiterst succesvolle De waarheid over de zaak Harry Quebert in 2014 in het Nederlands verscheen. Net als Dickers vorige boek, wordt Het boek van de Baltimores beschreven vanuit het perspectief...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het boek van de Baltimores

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken