Het eiland
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 44 4 77 3 27 2 1 1 0

Het eiland

149

Rank 4226 Gelezen 158 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 149 Favoriet 6 Recensies 22
Feelgood Artikelen 1 Newsroom 1 Spots 1   Topics 0

De wereld van Lorna is klein en veilig: ze houdt van haar tienerdochter Ella en met z’n tweetjes kunnen ze de hele wereld aan. Maar na bijna twintig jaar verruilen ze Londen voor het piepkleine eiland Kip bij de Schotse kust. Lorna is daar opgegroeid en vertrok er toen ze achttien was, met de bedoeling er nooit meer terug te keren. Nu zijn ze er weer even, voor de begrafenis van Lorna’s ouders, die Ella nooit ontmoet hebben.

De wereld van Alice is klein maar vol: ze houdt van de gemeenschap op Kip en geeft yogalessen waar vrouwen van over het hele eiland op afkomen. Haar huwelijk met Jack, de broer van Lorna, heeft echter betere tijden gekend. Ze hoopt dat Lorna haar wat meer over hun jeugd kan vertellen, om zo Jack beter te begrijpen. Zodra Jack zijn zus na al die tijd weer ziet, is het duidelijk dat twintig jaar radiostilte niet zomaar te overbruggen valt. Kan Lorna’s thuiskomst betekenen dat ze weer verder kunnen met hun leven? 

+


Genre
Feelgood
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
11 oktober 2021
Laatste editie
11 oktober 2021
ISBN
9789026355974 , 9789026355981


Boekinformatie wijzigen


Recensies (22)

Keuze van de redactie
Laurie Hebban Recensent

De pluspunten weten de lezer te overtuigen

door: Laurie 1 like ebook

Wat doe je als je dochter stiekem een reis voor je heeft geregeld naar het eiland dat je tweeëntwintig jaar geleden de rug hebt toegekeerd zonder afscheid te nemen? Je gaat, want ze laat je geen keuze. Dit overkomt alleenstaande moeder Lorna Irvine. Tweeëntwintig jaar geleden verliet ze op haar...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het eiland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.