Advertentie
Het enneagram als procesmodel

Het enneagram als procesmodel

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

Ieder proces, of het nu om een persoonlijk of een productieproces gaat, is aan de hand van het Enneagram beter te begrijpen. Het Enneagram als procesmodel laat zien dat er in ieder proces twee stappen zijn waarbij er invloed van buitenaf is waar we geen grip op hebben. Daardoor lopen de meeste processen anders dan men gepland had. Door het procesmodel te gebruiken, krijg je inzicht in het proces en kun je de vreemde invloeden gaan gebruiken in plaats van trachten ze te voorkomen of achteraf te repareren. Het Enneagram is bekend als karaktertypologie. Maar daarmee doe je het Enneagram tekort. Het is veel meer. Het procesmodel laat zien waar jij op dit moment staat in het leven en welke stappen je moet nemen om verder te komen.

Het procesmodel kent een ravijn. Vrijwel niemand neemt de grote stap over het ravijn, waardoor er geen werkelijke vooruitgang in het proces plaatsvindt, maar ieder proces steeds weer opnieuw begint voordat het werkelijk is afgerond. Durf je de stap over het ravijn aan, dan vindt de daadwerkelijke verandering plaats. Het Enneagram als procesmodel geeft inzicht. Inzicht in wat er om je heen gebeurt dat van invloed is op jouw proces. Het geeft tevens inzicht in werkprocessen. Het kan worden gebruikt bij arbeidstrajecten, teambuilding, productieprocessen en persoonlijke ontwikkeling.

Aantal pagina’s
127
Uitgeverij
Stichting GVMedia
Laatste editie
09 oktober 2000
ISBN
9789055991112
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic