Advertentie

Het grote reptielenboek

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Junior   Topics 0

Sterrin Smalbrugge is gek op alles wat met reptielen te maken heeft. Ze is ecoloog en herpetoloog (reptielendeskundige) en reist de hele wereld over om onderzoek te doen naar deze supercoole dieren. Daarnaast heeft ze een eigen theatershow en een vaste rubriek in National Geographic Junior. Reptielen zijn superhelden. Zelfs in de extreemste gebieden kunnen deze oersterke dieren overleven. Hoe? Daar hebben ze heel slimme trucs voor ontwikkeld! Van infrarode straling voelen tot over het water lopen, of van kleur veranderen tot ogen die los van elkaar kunnen bewegen. Maar reptielen zijn niet alleen interessant vanwege hun coole gadgets. Ze zijn heel belangrijk voor de natuur. En er worden zelfs medicijnen gemaakt van het gif van sommige soorten. Hoog tijd dus om deze dieren van dichtbij te leren kennen! Meet & greet: - de gekko, die zonder lijm ondersteboven kan lopen - een adder die met zijn spinnenstaart prooien lokt - het gilamonster, dat mensenlevens redt - de kameleon, die praat door van kleur te veranderen - en nog veel meer superhelden! Boordevol bijzondere reptielenweetjes, spectaculaire foto's, een quiz, tips om zelf reptielen te spotten en grappige illustraties.

Genre
Junior
Illustraties
Wendy Panders
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.
Laatste editie
27 oktober 2019
ISBN
9789024586110
+

Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Selene
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Mooi boek voor kinderen die van reptielen houden of erover willen leren + interview

door: Selene 1 like
Het boek begint met zes hoofdstukken die algemene dingen over reptielen uitleggen, zoals hun geschiedenis, koudbloedigheid, waar ze allemaal leven, hoe ze geboren worden en hoe ze zich verdedigen tegen vijanden. Het grootste deel van het boek bestaat uit hoofdstukken waarin alle groepen beschreven...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook