Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Het intieme leven
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 3 3 9 2 0 1 1

Het intieme leven

14

Rank 293 Gelezen 14 Aan het lezen 12 Wil ik lezen 244 Favoriet 5 Recensies 0
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0

Maria Cristina Palma is de mooiste vrouw ter wereld, en misschien wel de ongelukkigste. Veel van haar familieleden zijn op een tragische manier aan hun einde gekomen en ze vult haar dagen met massages, shoppen en uitgaan. Inmiddels is ze de vrouw van de Italiaanse premier, samen hebben ze een dochter en wonen ze in een schitterend appartement. Op een feestje komt ze iemand uit het verleden tegen die haar leven op z'n kop kan zetten, één van de beste vrienden van haar overleden broertje. De herinneringen aan vroeger maken veel los: schuld, schaamte en geilheid.

Hoe wordt onze perceptie beïnvloed door onze herinneringen? En zouden we meer onszelf worden als we onze herinneringen onder ogen durven zien? Ammaniti is terug en onderzoekt in deze zwarte komedie de Italiaanse maatschappij, met haar psychologisch verval en de neuroses van haar verziekte bourgeoisie. Het intieme leven laat je nadenken over onbewuste drijfveren, verdrongen herinneringen en een vervormde realiteit.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Lebowski
Eerste editie
07 maart 2023
Laatste editie
07 maart 2023
ISBN
9789048868346 , 9789048868353


Boekinformatie wijzigenReacties op: Het intieme leven

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.