Advertentie
Het lichaam zwijgt

Het lichaam zwijgt

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Een jonge schrijfster verlaat Londen en verhuist met haar zoontje naar een afgelegen plaats in het noorden van Engeland, waar ze een baan heeft gekregen als docent creatief schrijven aan een provinciale universiteit. Ze heeft het geld nodig maar wil vooral de herinnering ontvluchten aan een gewelddadige aanranding waarvan ze drie jaar eerder het slachtoffer was.

Hoewel ze voldoening put uit het lesgeven, is het werk veeleisend, zeker wanneer er in haar klas een verhit debat uitbreekt over geweld tegen vrouwen. Bovendien begint een van haar studenten romanfragmenten te schrijven waarin de grens tussen fictie en werkelijkheid wel erg dun aanvoelt. Wanneer ze ten slotte zichzelf herkent als hoofdpersonage in het verontrustende werk van de jongeman, vreest ze niet meer te zullen ontkomen aan het gruwelijke lot dat hij haar heeft toebedacht.

Het lichaam zwijgt is een ijzingwekkende en psychologisch vernuftige campusroman die ons op een onthutsende manier laat zien hoe diep de patronen van seksisme en geweld zijn geworteld in onze maatschappij.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
318
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
Laatste editie
15 mei 2020
ISBN
9789463931281
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Bie Helena
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic