Advertentie

Het meisje in de toren

122

Rank 1880 Gelezen 133 Aan het lezen 10 Wil ik lezen 186 Favoriet 15 Recensies 5
Fantasy & SF Lijsten 2 Spots 8 Top25's 8   Topics 0

Het Meisje in de Toren is het sprookjesachtige vervolg op Katherine Ardens De Beer en de Nachtegaal. Vasilisa groeide op aan de rand van de Russische wildernis, waar de sneeuw zich huizenhoog ophoopte en waar er waarheid school in de sprookjes die rond het vuur werden verteld. Vasilisa’s gave om te zien wat anderen niet zien trok de aandacht van Morozko – Vorst, de winterdemon uit de verhalen – en samen redden zij Vasilisa’s volk van de ondergang. Maar omdat ze anders is dan de anderen, wordt ze door haar eigen mensen voor heks uitgemaakt. Na te zijn weggejaagd uit haar huis heeft Vasilisa nog maar twee opties: trouwen of het klooster in. Een onmogelijke keuze, en dus kiest ze voor het avontuur. Verkleed als jongen trekt ze eropuit op haar schitterende hengst Solovey. Als Vasilisa echter een stel bandieten te slim af is, verandert alles. De grootvorst van Moskou roemt haar heldendaden, en plots wordt Vasilisa weer herenigd met haar zus en broer, die nu deel uitmaken van de vriendenkring van de vorst. Maar als ze er aan het hof achter komen dat ze eigenlijk een meisje is, zal dat grote gevolgen voor haarzelf en haar familie hebben. Voordat ze zich kan bevrijden uit het web van Moskouse intriges – en terwijl Morozko met advies komt waarvan niet te zeggen valt of het betrouwbaar is – wordt Vasilisa geconfronteerd met een gevaar dat heel Moskou bedreigt.

+


Genre
Sciencefiction & Fantasy
Fantasy
Serie
De beer en de nachtegaal (2)
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff Fantasy
Eerste editie
10 oktober 2018
Laatste editie
10 oktober 2018
ISBN
9789024577972 , 9789024577989
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door IVL80
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (5)

Keuze van de redactie
Demi Schoonenberg Hebban Recensent

Een sfeervol en thematisch vervolg

door: Demi Schoonenberg 1 like

In dit vervolg op De Beer en de Nachtegaal volgen we opnieuw de wilde en koppige Vasilisa op haar pad naar een betere toekomst dan die ze kan krijgen in het dorpje waarin ze opgroeide. Ze weigert de keuze te maken tussen trouwen en het klooster ingaan en gaat in plaats daarvan op het onsterfelijke...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het meisje in de toren

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.