Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Het mooiste moet nog komen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 3 2 1 1 0

Het mooiste moet nog komen

5

Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 22 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Lijsten 1   Topics 0

Hoe ouder hoe gelukkiger

Als je als vrouw ouder wordt, krijg je onherroepelijk te maken met verlies, ouderdomskwalen en vooroordelen. Mary Pipher kwam erachter dat de meeste vrouwen op latere leeftijd juist het gelukkigst zijn met hun leven en dankbaar voor de wijsheid die ze tot dan toe hebben verzameld. Door moeilijke momenten zijn ze in de loop der jaren uitgegroeid tot de authentieke, empathische en wijze mensen die ze altijd al wilden zijn. 

Op basis van haar eigen ervaringen als dochter, zus, moeder, grootmoeder, verzorger, klinisch psycholoog en cultureel antropoloog onderzoekt Mary Pipher manieren waarop vrouwen veerkrachtig zijn geworden door de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. ‘Als we verstandig blijven handelen, helder blijven denken en onze emoties vakkundig leren beheersen,’ schrijft Pipher, ‘dan hebben we de mooiste tijd van ons leven. Als we onze route hebben uitgestippeld, zorgvuldig onze tas hebben gepakt en we een goede kaart en goed gezelschap bij ons hebben dan kan deze reis fantastisch worden.’ 

Mary Pipher (1947) werd geboren in de Ozarks. Ze studeerde culturele antropologie aan Berkeley en ontving haar PhD in klinische psychologie. Ze is auteur van tien boeken waaronder #1 New York Times-bestseller Reviving Ophelia. Als meisje hield ze van lezen, schrijven, zwemmen, buiten zijn en goede gesprekken met vrienden – en ze geniet nog steeds van deze activiteiten. Ze woont in Nebraska met haar man Jim.

'Het mooiste moet nog komen is als een gps-systeem voor het navigeren in je latere jaren.’ Considerable

‘Een verhelderende kijk op hoe vrouwen gelukkig oud kunnen worden.’ People

 

+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Literaire non-fictie algemeen
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
296
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
27 juni 2019
Laatste editie
27 juni 2019
ISBN
9789000369348 , 9789000369355


Boekinformatie wijzigenReacties op: Het mooiste moet nog komen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.