Advertentie

Het Nederlandse Horloge

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Tadeusz Sobolewicz is geboren op 25 maart 1923 in Poznań. Tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, was hij leerling op het gymnasium van I. Paderewski in Poznań. Tevens was hij padvinder.
Tijdens de bezetting was hij contactpersoon van de districtscommandant van ZWZ, de ondergrondse verzetsorganisatie in Tarnów en daarna in Częstochowa, waar hij op 1 september 1941 gearresteerd werd.
Hij werd gevangen gehouden in: Zawodzie, KL Auschwitz, KL Buchenwald, Leipzig, Mülsen, Flossenburg en Regensburg.
De kampwerkelijkheid, gezien door zijn ogen is een schokkend verslag van honger, angst, ziektes en pijn, met daarnaast "normale" en geraffineerde martelingen, executies en moorden in gaskamers. Het boek vertelt over het balanceren op de smalle grens tussen leven en dood, hoop en wanhoop. Het is een verslag van de strijd om de waardigheid te bewaren en te overleven.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
235
ISBN
9788360210833
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

De man die zeven kampen overleefde

door: ManoeSnellens 1 like
Een waargebeurd verhaal als dit ga ik niet beoordelen op zinsbouw, woordgebruik, of de verhaallijn goed of pakkend genoeg is. Dat kan ik niet en dat wil ik niet. Het is verschrikkelijk dat de holocaust is gebeurd en verhalen als deze van Tadeusz zijn nodig om gebeurtenissen als deze nooit te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook