Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het Pinokkio-syndroom

De oceaanstomer Crescent Queen, met aan boord een groep hoogbegaafde Amerikaanse studenten, wordt op volle zee door een waterstofbom weggevaagd. Een paar maanden steekt wereldwijd een afschuwelijke ziekte de kop op. Geen enkel medicijn is in staat om de opmars van deze nieuwe pest tegen te houden.
De verlamde slachtoffers lijden aan lichamelijke misvormingen, die deze ziekte de bijnaam Pinocchio-syndroom bezorgen.

De president, die al onder vuur lag vanwege de ramp met het schip, wordt tot aftreden gedwongen. Wanneer vervolgens de populaire vice-president door het Pinocchio-syndroom wordt uitgeschakeld, klinkt de roep om een nieuwe leider die de angsten van de panische bevolking kan bedwingen. Senator Michael Campbell, voormalig winnaar van Olympisch goud, lijkt over de benodigde kwaliteiten te beschikken.

Terwijl deze jonge knappe senator de crisis probeert te bezweren en wetenschappers wanhopig een antwoord zoeken op de zich steeds verder uitbreidende medische catastrofe, stuit een journaliste op het geheim achter het Pinocchio-syndroom. Het mysterie voert terug naar een vergeten verleden en wijst tegelijkertijd vooruit naar een verschrikkelijke toekomst...

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (7)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Het Pinokkio-syndroom het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.

Reageren op Het Pinokkio-syndroom

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.