Advertentie
Het verdriet van de engelen

Het verdriet van de engelen

46
Gelezen 64 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 45 Favoriet 12 Recensies 4
Literatuur & Romans Lijsten 2 Spots 1 Top25's 7 Hebban 1000 484   Topics 0
Een jongen - hij blijft naamloos - komt na een ijzige boottocht terug aan land. Hij rouwt om zijn beste vriend, die tijdens de boottocht om het leven is gekomen. Vertwijfeld en alleen zoekt hij een manier om zijn leven weer op te pakken en om het verlies te verwerken.

Als de weken verstrijken ebt de impact van de gebeurtenissen wat weg. Hij wordt door Jens, de postbode, overgehaald om samen met hem post te bezorgen in een onbekend gebied. Een gevaarlijke tocht, die hen over de bergen en door sneeuwstormen naar het Winterstrand moet brengen.

Jens en de jongen zijn tegenpolen - Jens is zwijgzaam, de jongen hecht meer waarde aan de kracht van woorden dan aan stilte - en de reis wordt zowel een fysieke als een mentale uitdaging. De barre winterse omstandigheden en de constante dreiging van de storm dwingt hen een manier te vinden om te overleven, met elkaar.

Jón Kalman Stefánsson vertelt in prachtige bewoordingen een aangrijpend verhaal over liefde, de kracht van taal, volwassen worden en het verlangen naar wezenlijk contact met een ander.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Marcel Otten
Uitgeverij
Anthos
Laatste editie
06 januari 2012
ISBN
9789041417923 , 9789041421371
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,99 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / De trilogie van Jón Kalman Stefánsson
19 november 2017 4 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (4)

De wrok van de bergen

door: Tea. 2 reacties 1 like
Nu zou het mooi zijn om te slapen tot de dromen in de hemel veranderen, een stille hemel zonder wind, een paar engelenveren die omlaag dwarrelen, verder niets afgezien van de zaligheid van datgene wat van zichzelf geen weet heeft.’ (Citaat uit de proloog) Dit tweede deel van de trilogie valt...
ebook

“De mens sterft als je hem zijn brood afneemt en hij verdort zonder dromen”.

door: Inge Deutekom 1 like
Deel twee van de trilogie en het vervolg op " Hemel en hel" gaat verder over ‘de jongen’, die hunkert naar woorden en boeken, maar eerst met de postbode mee moet om die over het water te begeleiden op zijn tocht. Dat wordt een barre, helse reis die spannend en beeldend wordt beschreven. Er is...

pure poëzie

door: Moira Macfarlane 4 likes
Dit tweede deel van de triologie vind ik het mooist, de intensiteit van het stille leven in een eenzame wereld heeft Kalman prachtig beschreven. Ik vind veel stukken van dit deel ware poëzie! (tweede deel. Een fragment, omdat ik zijn boeken en manier van schrijven zo ontzettend mooi...

Het mooiste deel van de trilogie

3 likes
De kou, de eenzaamheid, het leest alsof het poëzie is. Gewoon zo ontzettend mooi geschreven. Je leeft mee met de naamloze jongen. Het is alsof je zelf in de witte kou zit.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook