Advertentie

Hoe fel de zon ook scheen

26

Rank 3787 Gelezen 27 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 27 Favoriet 1 Recensies 12
Junior Artikelen 1 Spots 3   Topics 0

Bekende en onbekende verhalen over de Tweede Wereldoorlog van Arend van Dam 

Hoe fel de zon die dag ook scheen, 10 mei 1940 luidde een zwarte periode voor Nederland in. In deze verhalenbundel neemt Arend van Dam zijn lezers mee terug naar de oorlogsjaren die onze geschiedenis voorgoed hebben getekend. In twintig verhalen maken we kennis met bekende en minder bekende mensen. Zo ontmoeten we olympisch atlete Rie Mastenbroek, maar ook Miep Gies, die de familie Frank hielp tijdens hun onderduik. We ontmoeten helden als Hannie Schaft en Erik Hazelhoff Roelfzema, maar ook Guus en Lienke, die de oorlog aan de andere kant van de wereld meemaakten in Nederlands-Indië.
Hoe fel de zon ook scheen is een indrukwekkende verhalenbundel van Zilveren Griffel-winnaar Arend van Dam over een periode in onze geschiedenis die nooit vergeten mag worden. Om voor te lezen aan kinderen vanaf zeven jaar of zelf te lezen vanaf negen jaar, met sfeervolle illustraties van Alex de Wolf.

+


Genre
Kind & Jeugd
Geschiedenis (<12 jaar)
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
Eerste editie
17 maart 2020
Laatste editie
17 maart 2020
ISBN
9789000371136


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (12)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Hoe fel de zon ook scheen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.