Advertentie
Hoe vaak maak je dat nou mee?

Hoe vaak maak je dat nou mee?

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
24 maart 1913, niemand gelooft dat het kan, maar het gebeurt toch: Het Nederlands elftal wint met 2-1 van het onverslaanbare Engeland

Op het Haagse Houtrust voltrekt zich ruim een eeuw geleden een wonder. Het Nederlands voetbalelftal, bestaande uit louter amateurs, speelt een oefenwedstrijd tegen hun Engelse, veelal professionele, collega's. Een kansloze missie? Integendeel: Nederland wint!
Over dat heroïsche duel is in ruim honderd jaar al onbestaanbaar veel geschreven. De Haagse sportchroniqueur Martin van Zaanen - geboren in 1972 om de hoek van Houtrust en z'n leven lang al gefascineerd door deze monumentale plek in de Nederlandse sportgeschiedenis – doet dat anno 2019 nog eens dunnetjes over. Dunnetjes? In bijna 150 boeiende bladzijden neemt hij de lezer mee naar de tijd van toen. Naar die vrijwel vergeten voetbalperiode en het complex dat nog tegen de Scheveningse duinen aan lag. Naar de sierlijke Eretribune met in het midden een Koninklijke Ereloge. Naar de legendarische Nederlandse aanvoerder Bok de Korver en zijn Engelse tegenstrever, de toen al galactisch grote Vivian Woodward. Naar de sociale, maatschappelijke, politieke en culturele tijd van toen. En zelfs naar de graven van een aantal spelers die Van Zaanen persoonlijk met een bezoek vereerde. Naar, kortom, een tijd die lang voorbij is, maar nooit zal worden vergeten.

Meer informatie: mail naar info@nscboeken.nl of bel: 0643 584 984.
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
150
Uitgeverij
Nederlandse Sportboeken Club
Laatste editie
23 september 2019
ISBN
9789492273345
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic