Advertentie
Hoera! De democratie is niet perfect

Hoera! De democratie is niet perfect

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

Het wordt zo vaak herhaald dat bijna iedereen het gelooft: onze democratie bevindt zich in een diepe crisis. Ze is chronisch vermoeid, werkt veel te traag en lijdt aan verkiezingskoorts. Daarom wordt er driftig gezocht naar alternatieven, zoals deliberatie en loting als vervanging van of aanvulling op de aloude verkiezingen. Schrijver David Van Reybrouck noemt verkiezingen zelfs 'verziekingen'. En hij krijgt daarvoor applaus op vele banken.

Niet van journalist Joël De Ceulaer, die zich de afgelopen jaren steeds harder begon te ergeren aan dat crisisgevoel. De échte crisis van de democratie, schrijft hij in Hoera! De democratie is niet perfect, is misschien dat zoveel intellectuelen er niet meer in geloven. Misschien moeten we eens leren dat de democratie nu eenmaal niet perfect is, maar fundamentele gebreken vertoont. Wie daarvan doordrongen is, zal niet voortdurend moord en brand schreeuwen, maar kan weer hoopvol naar de toekomst kijken.

Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Lannoo
Laatste editie
20 september 2019
ISBN
9789401464031 , 9789401464420
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic